Danskprodusert 🇩🇰 Grundig testet og veldokumentert dansk produkt 🇩🇰 - Levering 1-2 dager
Forside / Safe2Touch

Safe2Touch

Hvilken hånddesinfektion virker?

Covid-19 har været den altoverskyggende negative oplevelse i 2020 og har fortsat sit tag i verden, selvom kalenderen nu skriver 2021. Det er en hård omgang og det kan være svært at finde det positive ved at gennemleve en verdensomspændende epidemi. Bekæmpelsen af virusset har dog hjulpet med at sætte fokus på nogle ting, som vi kan gøre bedre og få en positiv effekt af også efter Covid-19 er overvundet. En af dem er vores håndhygiejne og hvordan hånddesinfektion kan bidrage til vores generelle sundhedsniveau - Men hvilken håndsprit virker egentlig?


Vælg hånddesinfektion som du vælger motion  

Der er selvfølgelig nogle helt gængse ting, der skal være i orden for at en hånddesinfektion kan være effektiv. Her taler vi blandt andet om den kemiske sammensætning af produktet. Det kommer vi tilbage til. For når det handler om at finde en hånddesinfektion, der virker, så gælder det samme råd, som når du skal vælge motionsform. 


Når du skal vælge om du vil løbe, svømme eller styrketræne er det selvfølgelig værd at kigge på, hvad der har den største indvirkning på kroppen i forhold til dine målsætninger. Men den bedste og mest effektive motionsform vil altid være den, som du faktisk kan udføre, ikke kun i dag og imorgen, men kontinuerligt over en lang periode. 


Det er samme gælder for håndhygiejne og hånddesinfektion. Der er mange måder at komme af med de uønskede mikroorganismer, man får på hænderne i løbet af en dag, men den bedste og mest effektive løsning er den, man kan vedligeholde kontinuerligt. 


Nem, bekvem og skånsom hånddesinfektion

Når du skal finde den hånddesinfektion, der virker for dig er der primært to parametre, du bør kigge på: Bekvemmelighed og skånsomhed. 

Den hånddesinfektion du vælger skal være en, som du bekvemt kan inkorporere i din hverdag. Kan du have den med dig rundt? Er den nem at opbevare? Er den praktisk at påføre?
Den skal også være skånsom, for eller stopper du hurtigt med at bruge den, når dine hænder tørrer ud og bliver irriterede, fordi du har valgt en løsning, der er alt for krads. 


For at sikre førstnævnte parameter kan du med fordel kigge på, hvilke størrelser der er tilgængelige. 50 ml er en god mobil størrelse til tasken og inderlommen, mens 200 ml og opefter er en gode til mere stationær brug, for eksempel til fast placering på arbejdspladsen, toilettet, køkkenet og lignende.   


For at sikre det andet parameter og at dine hænder ikke giver afkald på deres velvære for at blive bakteriefrie, bør du undgå alle produkter, der ikke indeholder glycerin. Glycerin er nemlig en vigtig ingrediens, når det handler om at tilføre fugt til de sårbare hænder. Derudover bør du også vælge et produkt, der ikke er baseret på alkohol, som også er med til at udtørre og give allergiske reaktioner. 


Sådan finder du hånddesinfektionen, der virker for dig

At finde den hånddesinfektion, der virker for dig er lige dele en faglig som individuel beslutning. Der er nogle ting der bare skal være på plads for at en hånddesinfektion kan være effektiv rent kemisk. Dertil kommer de ting du selv skal tage stilling til for at sikre, at du får hånddesinfektionen inkorporeret i dine daglige rutiner. Herunder finder du en liste over alle de ting, du skal være opmærksom på, så du kan træffe det rigtige valg og sikre en god håndhygiejne både i dag, i morgen og i fremtiden: 


 • Den skal være testet, godkendt er certificeret. Du kan blandt andet kigge efter følgende standarder: EN1500, EN14476, EN13727  
 • Den skal være nem at have med i hverdagen og skal derfor både komme i størrelser, der kan transporteres og størrelser der kan stå faste steder
 • Den skal være nem at påføre
 • Den skal indeholde glycerin, så dine hænder ikke tørrer ud
 • Den skal helst ikke være alkoholbaseret, da det både kan udtørre og fremkalde allergiske reaktioner 
 • Den skal være dermatologisk testet og uparfumeret for at undgå svie og allergiske reaktioner 

Hånddesinfeksjon vs. håndsprit

                               

Safe2Touch kommer på markedet med et banebrytende produkt som dreper koronavirus med dokumentert effekt. Produktet er skånsomt mot hendene, samtidig som det har en lang rekke fordeler sammenlignet med håndsprit.  

I en artikkel skrevet av TV2, blir det belyst at det har vært hele 160 henvendelser omkring håndsprit, hvor de fleste dreier seg om folk som har inntatt produktet, og de øvrige har fått det i øynene. Rekordmange av henvendelsene dreier seg dessverre om barn.

Safe2Touch er sikrere, mer skånsomt og effektivt

Safe2Touch hånddesinfeksjon inneholder vann (som bæremiddel), aktivt stoff (bakteriedrepende) og glyserin (for å myke huden). Ved en 24-timers dermatologisk test består Safe2Touch der hvor alkoholbaserte produkter ikke gjør det.

Spritholdige midler er eksplosjons- og brannfarlige uansett hvor de blir oppbevart. Det har vært flere eksempler på brannskader og dødsulykker. Dette vil ikke skje med Safe2Touch, siden produktet er vannbasert og dermed ikke brannfarlig.

En annen ting man ofte hører om håndsprit, er at det avfukter/avfetter hendene, noe som gir tørr hud og dermed også hudeksem. Når du bruker Safe2Touch, blir ikke hendene avfettet. Derfor er det ikke nødvendig å bruke håndkrem.

Professor og spesiallege innen dermatologi Jørgen Serup: Det er kritikkverdig at myndighetene ber Danmarks befolkning om å bruke håndsprit, når det finnes andre alternativer som virker bedre.

Les Jørgen Serups uttalelser:  
Klikk her for å lese i BT
Klikk her for å lese i JyllandsPosten

Fordeler med å bruke Safe2Touch:

 • Safe2Touch fjerner 99,99 % av koronavirus.
 • Den er alkoholfri, og den er, ved testing utført etter europeiske standarder, påvist å være svært virkningsfull overfor bakterier og virus.
 • Safe2Touch er skånsom overfor huden og kan brukes ubegrenset til daglig håndhygiene – helt uten ubehagelige hudplager.
 • Produktet inneholder glyserin som pleier og fukter huden.
 • Safe2Touch lukter ikke sprit, siden det ikke er spritbasert men er et vannbasert biocidholdig produkt som er naturlig luktfritt.
 • Av hensyn til huden er Safe2Touch uten parfyme (ingen risiko for allergisk reaksjon)
 • Dokumentert effekt etter europeiske standarder av akkrediterte uavhengige laboratorier: EN 1500, EN 13727, EN 14476, Dermatologisk testet

                                      

 

Safe2Touch sikkerhetsdatablad - klikk her

 

Kilde: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-07-17-usaedvanligt-mange-danskere-drikker-haandsprit